Carpaal Tunnel Syndroom

Effectieve therapie bij Carpaal Tunnel Syndroom

Tintelingen in je vingers kunnen diverse oorzaken hebben en zijn ook zonder operatie of injectie te verhelpen. Maar wat zijn het eigenlijk? Je kunt tintelingen nog het best vergelijken met een slecht signaal op je televisie. De “kabel” wordt ergens onderbroken of verstoord waardoor het signaal niet goed doorkomt.

Het carpaal tunnel syndroom(CTS) is een zenuwbeknelling in de pols die veelvuldig voorkomt. CTS kent een aantal zeer vervelende symptomen zoals tintelingen, pijn, en gevoelloosheid in de duim, wijsvinger en middelvinger. Maar ook krachtverlies en stijfheid zijn klachten die kunnen duiden op het carpaal tunnel syndroom. De hevigheid van de klachten leidt vaak tot slapeloosheid. Het carpaal tunnel syndroom ontstaat doordat een zenuw beknelt raakt bij het buigen van het polsgewricht, of door repeterende werkzaamheden

Het Phystrac-tractieapparaat maakt handig gebruik van de zwaartekracht. De onderarm en de elleboog worden met fixatiebanden op de juiste plaats gehouden, terwijl de band om de pols is bevestigd aan een gewichtsmechanisme. Zo kan op een gecontroleerde manier en heel gedoseerd tractie (trekkracht) worden gegeven aan de onderarm en pols. Het gevolg van deze beweging is dat de bij CTS betrokken spieren en ligamenten (een band van bindweefsel om een gewricht) kunnen ontspannen. De druk in de carpaal tunnel neemt af, waardoor de afgeklemde nervus medianus weer ruimte krijgt en de klachten afnemen.

De behandeling duurt ongeveer 10 minuten en bestaat uit 30 tracties in drie verschillende posities.Behandeling door een fysiotherapeut met het Phystrac apparaat is in de meeste gevallen zeer effectief. Klinische ervaring heeft uitgewezen dat in milde gevallen van CTS slechts tien tot twaalf behandelingen voldoende zijn om de klachten op te heffen. Na twaalf tot veertien behandelingen is (en blijft) 70% procent van de patiënten klachtenvrij. Hieronder vallen ook patiënten die in een eerder stadium zonder resultaat operatief zijn geholpen.

De behandeling valt onder de vergoeding fysiotherapie van uw zorgverzekeraar


Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Sports-Experience nu ook via Whatsapp te bereiken